Izjava o zaštiti privatnosti (GDPR)

Tvrtka Panacea d.o.o. poštuje vašu privatnost i temelji svoju internetsku stranicu na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka na internetskim stranicama panacea.hr (u nastavku: internetska stranica). Korištenjem ove internetske stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi.

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave. Tvrtka Panacea d.o.o.  zadržava pravo izmjene ove Izjave u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje tvrtka Panacea d.o.o. na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke, te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Panacea d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Kupujući na našem webshopu, bilo kao registrirani kupac ili kao gost, dužni ste ostaviti osobne podatke, koje ćemo koristiti kako bismo vam isporučili narudžbu. Panacea d.o.o. obvezuje se čuvati privatnost i tajnost vaših osobnih podataka, a tu obvezu imaju djelatnici tvrtke, koji će podatke koristiti za obradu, partneri tvrtke i vanjski izvršitelji obrade, uz obvezne tehničke i organizacijske mjere povjerljivosti i zaštite podataka.

Panacea d.o.o. prikupljat će samo nužne i osnovne podatke o svojim kupcima i korisnicima, a kupci i korisnici imaju mogućnost izbora pri uporabi njihovih osobnih podataka, odnosno mogućnost odluke o uklanjanju s lista koje se koriste za marketinšku kampanju.

Osobni podaci kupaca i korisnika čuvaju se na sigurnom poslužitelju i dostupni su samo djelatnicima Panacea d.o.o., koji ih koriste isključivo za pružanje usluge našim kupcima. Panacea d.o.o. jamči da osobni podaci njegovih kupaca i korisnika neće biti dani na uvid i uporabu trećim osobama bez izričitog odobrenja korisnika, s time da se od ove odluke izuzimaju ovlaštene institucije, organi i vlasti Republike Hrvatske.

Registracijom korisnik potvrđuje točnost svojih podataka koje je naveo u obrascu za registraciju i registracijom na našim internetskim stranicama potvrđuje da u cijelosti prihvaća uvjete korištenja webshopa.

Podaci koji se prikupljaju

Putem internet stranice prikuplja se:

  1. Ime
  2. Prezime
  3. E-mail
  4. Podaci o kupnji

Prilikom ispunjavanja različitih upitnika pridodaju se:

   – Podaci o životnim navikama

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara,  kao i IP adresu posjetitelja te string korisničkog agenta preglednika kako bi lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu (npr. putem linka u komentaru), trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitike i kolačići

U svrhu unapređenja korištenja usluga na našoj stranici, moguće je korištenje tehnologije kolačići. Kolačić je mala tekstna datoteka koju internetska stranica pohranjuje na vaš internetski preglednik. Kolačići su neophodni za uredno funkcioniranje određenih usluga i koriste ih gotovo sve internetske stranice.

S obzirom na to da pamte vaše preferencije i prikupljaju informacije o korištenju internetske stranice (statistiku), kolačići pridonose sigurnosti i brzini vaše interakcije s internetskim stranicama i omogućuju da stranicu možemo prilagoditi potrebama korisnika.

Uslugu upotrebe kolačića možete odbiti tako da podesite odgovarajuće upute na vašem pregledniku. Ipak, imajte na umu da ukoliko ne pristajete na uslugu kolačića možete biti uskraćeni za potpunu i funkcionalnu upotrebu ove web stranice.

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće s ciljem olakšavanja ponovnog komentiranja i sprječavanja potrebe za ponovnim unosom istih podataka koje ste već jednom unijeli. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana. Kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon jednog dana.

Naša web stranica može sadržavati linkove na druge web stranice. Imajte na umu da mi nismo odgovorni za uvjete o privatnosti na drugim web stranicama. Kada s naše stranice odlazite na drugu web stranicu, budite oprezni i pročitajte njihove uvjete o privatnosti.

Naša web stranica koristi uslugu Google Analytics, alat za praćenje i analizu prometa web stranica prema Google-ovim serverima u SAD-u. Google Analytics ne identificira individualne korisnike, niti vaše i bilo koje druge podatke dovodi u vezu IP adresama koje se nalaze na Google platformi. Izvještaje koje dobivamo putem alata Google Analytics koristimo isključivo u svrhu razumijevanja i praćenja internet prometa i optimizacije rada web stranice.

Ipak, s ciljem dodatne zaštite vaše privatnosti, osigurali smo da vaša IP adresa ostane anonimna na način da ju Google platforma ne arhivira.

Kolačiće koje prikuplja Google Analytics zadržavaju se 26 mjeseci.

Korištenjem ove web stranice dajete Google-u pristanak na korištenje vaših podataka prema uvjetima koje propisuje Google, opisane na njihovoj stranici: Google’s Privacy Policy i u svrhu gore navedenih razloga.

Možete isključiti  Google Analytics na način da odbijete kolačiće, onemogućite JavaScript ili slijedite upute na stranici: use the opt-out service provided by Google.

Adresa elektronske pošte koju korisnik upiše na formular na stranici https://www.optika-kobacic.hr neće se prosljeđivati trećim osobama, niti će se koristiti za slanje neželjene pošte. (spam) Korisnik je suglasan te daje Optici Kobačić izričito pravo na slanje obavijesti vezanih uz novosti o proizvodima i uslugama na spomenutu adresu elektronske pošte.

Panacea d.o.o. se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika, osim u slučaju kada je to nužno kako bi Panacea d.o.o.  ispunila zakonske obveze ili obveze koje pred nju stave ovlaštena tijela, kako bi postupila u skladu s Općim uvjetima korištenja ili zaštitila svoja prava ili kako bi zaštitila sigurnost i prava javnosti ili drugih korisnika, a koja bi mogla biti povrijeđena ili narušena. Panacea d.o.o. zadržava pravo proslijediti osobne podatke eventualnom pravnom slijedniku ili pravnoj osobi na koju bi prenijela sva svoja prava i obveze.

S kime dijelimo vaše podatke

Vaše podatke ne dijelimo niti namjeravamo dijeliti s drugima.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Prava nad podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također, možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Privola

Klijent prilikom slanja prijave za proizvod/akciju/pregleda/opći upit, izričito izjavljuje da je web stranici Panacea.hr dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje osobne podatke te izričito daje privolu da se istima koristi u skladu sa zakonom i ovim Općim uvjetima korištenja.

Prava opoziv i ispravak privole

Ovime vas tvrtka Panacea d.o.o. ujedno informira da imate pravo na pristup svim danim osobnim podacima, kao i na njihov ispravak, pravo naknadno odustati od prethodno danih suglasnosti, djelomično ili u cijelosti, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u svrhe pružanja informacija o proizvodima ili uslugama, kako kod tvrtke Panacea d.o.o. kao voditelja obrade osobnih podataka, tako i kod izvršitelja obrade. Pravo na brisanje osobnih podataka biti će omogućeno u skladu sa važećom zakonskom regulativom. Ispitanik ima pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu (Agenciji za zaštitu osobnih podataka).

Odgovornost korisnika

Korištenjem web stranica panacea.hr preuzimate odgovornost za podatke koje dajete. Strogo je zabranjena zlouporaba tuđeg identiteta na bilo koji način, lažno predstavljanje koje bi moglo dovesti do povrede bilo kojeg prava treće osobe.

Molimo vas da vodite računa o tome da slanje privatnih poruka putem elektronske pošte na Internetu može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih osoba ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena putem elektronske pošte smatrat će se nepovjerljivom, te Panacea d.o.o. i web stranice panacea.hr ne odgovaraju za sigurnost i privatnost takvih poruka.

SSL certifikat i sigurnost vaših osobnih podataka

Internetska stranica www.panacea.hr štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Poduzimamo sve razumne mjere za zaštitu korisničkih podataka pohranjenih u njenim bazama i na putu do njenih baza, a najvažnija je instaliranje SSL protokola (https://). Panacea d.o.o. i panacea.hr ne mogu garantirati sigurnost korisničkih podataka, a koja bi mogla biti ugrožena uslijed neovlaštenog pristupa ili uporabe od strane trećih, problema sa sustavom i/ili sličnih faktora koji bi u bilo koje vrijeme mogli ugroziti sigurnost korisničkih podataka, a na koje Panacea d.o.o. ne može utjecati.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste sključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Odricanje od odgovornosti

Web stranice panacea.hr sadrže dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet sjedišta kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Panacea d.o.o. i web stranice panacea.hrnemaju nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet sjedištima, te ne odgovaraju za sadržaj istih. Ovo se osobito odnosi na točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na Internet sjedištima koji su kreirani od strane trećih osoba.

Panacea d.o.o. i web stranice panacea.hr, do maksimalne zakonom dopuštene mjere, izuzimaju se od bilo kakve odgovornosti i ne odgovaraju za štetu koja na bilo koji način može nastati korištenjem web stranica panacea.hr ili je na bilo koji način uz to vezana, za bilo koje radnje korisnika do kojih dođe uporabom ili zlouporabom sadržaja web stranica panacea.hr te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja web stranica panacea.hr.

Panacea d.o.o. te web stranice panacea.hrne mogu snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na Internet sjedištima trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s Panacea d.o.o.ili web stranicama panacea.hr, niti podupiranja takvih Internet sjedišta od strane Panacea d.o.o. ili web stranica panacea.hr. Panacea d.o.o. i web stranice panacea.hr mogu sadržavati veze prema drugim Internet sjedištima, ali ne odgovaraju za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću web stranica panacea.hr na taj način.

Panacea d.o.o. ne jamči da neće biti pogrešaka i/ili da će web stranice panacea.hr funkcionirati bez prekida i u svakom trenutku. Web stranice panacea.hr povremeno mogu biti nedostupne zbog različitih tehničkih poteškoća.

Opisi i fotografije pojedinih proizvoda preuzeti su sa drugih stranica ili ustupljeni od strane drugih društava i Panacea d.o.o. ne odgovara za netočne ili neistinite opise te zdravstvene ili druge tvrdnje.

Na stranicama panacea.hr pružaju se informacije i sastojci o izradi kozmetičkih i kulinarskih pripravaka. Takve informacije isključivo su informativnog karaktera i namijenjene su u edukativne svrhe. Zdravstvena ispravnost tako izrađenih proizvoda pod isključivom je odgovornošću osoba koje izrađuju takve pripravke. 

Tekstovi, blogovi i kolumne različitih autora koji se pojavljuju na stranicama panacea.hr, uključujući i djelatnike Panacea d.o.o., informativnog su karaktera i potkrepljenje su informacijama iz drugih izvora. Potpisani tekstovi tako se smatraju intelektualnim vlasništvom pojedinog autora, neovisno je li autor u radnom ili drugom odnosu sa Panacea d.o.o, te Panacea d.o.o. i stranice panacea.hr ne odgovaraju za moguće pogrešne informacije niti su odgovorni za moguću štetu  proizašlu korištenjem informacija iz tekstova, fotografija ili video uradaka. Takvi tekstovi namijenjeni su informiranju i edukaciji i oslanjaju se na znanstvene izvore i druge članke i edukacije dostupne autorima u trenutku nastanka teksta.

Komentari objavljeni na web stranicama panacea.hrne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika web stranica. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi Panacea d.o.o., tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Općih uvjeta korištenja.

Autorska prava

Intelektualnim vlasništvom će se smatrati tekstovi, fotografije i video uradci na stranicama panacea.hr i drugim stranicama društva Panacea d.o.o. koji nisu preuzeti iz drugih izvora i ne smiju se neovlašteno koristiti, mijenjati, prenositi.  

Autorska djela u obliku blogova i kolumni, te fotografija i video uradaka prisutnih na stranicama panacea.hr zaštićeni su autorskim pravima i ne smiju se koristiti bez odobrenja autora i Panacea d.o.o.

Dozvoljeno je izravno dijeljenje poveznice sa stranica panacea.hr ili drugih stranica društva Panacea d.o.o. na društvenim mrežama, cijelog originalnog teksta bez izmjena, uz navođenja izvora i autora teksta. Uz dozvolu vlasnika autorskih prava, tekstovi se u drugim medijima smiju prenijeti isključivo uz obavezno navođenje izvora i autora i bez promjene oblika i opreme teksta u obliku fotografija i video uradaka. Prilikom dijeljenja autorskih uradaka, autori i Panacea d.o.o. ne odgovaraju za moguću nastalu štetu prema trećim osobama.

Prilikom dijeljenja poveznica na društvenim mrežama ili teksta u drugim medijima uz dozvolu vlasnika autorskih prava, nije dozvoljeno povezivanje sa proizvodima ili uslugama te trgovačkim markama bez prethodne suglasnosti vlasnika autorskih prava. Sva proizašla dobit stečena takvim korištenjem tekstova sa stranica panacea.hr i drugih stranica društva Panacea d.o.o., smatrat će se nezakonitom i podložna je naknadi štete vlasnicima autorskih prava i društvu Panacea d.o.o.

Autorsko djelo je zaštićeno zakonom samim činom nastanka i svako kršenje autorskih prava u skladu sa propisima podložno je sudskoj zaštiti i naknadi materijalne i nematerijalne štete od strane autora. Panacea d.o.o. zadržava pravo na naknadu materijalne i nematerijalne štete nastale neovlaštenim postupanjem kojim je stečena korist ili je oštećen ugled društva Panacea d.o.o.

Kontakt za zaštitu osobnih podataka

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

Prijavi se na newsletter

Item added to cart.
0 items - 0,00  (0,00 kn)