Prirodna kozmetika

Izradite prirodnu kozmetiku kod kuće

Moje upoznavanje sa svijetom kozmetike počelo je pred kraj studija, nekih pola godine prije dobivanja diplome kad sam istovremeno dobio dvije vrlo značajne životne prilike – raditi kao Product Manager za Vichy i Sanoflore eterična ulja u L’Orealu, ali i predavati na Zdravstvenom učilištu u Zagrebu stručne predmete vezane za kozmetologiju i farmaceutsku tehnologiju.

Dok sam radio u marketingu korporacija, učio sam o fitoaromaterapiji (prirodna medicina temeljena na dokazima) i izradi prirodne kozmetike. Tada su me pozvali u tvrtku Kemig kao voditelja edukacija i marketinga. Kemig je ubrzo postao dio korporacije Fagron u kojoj sam se zadržao još neko vrijeme na poziciji Compounding Specialist.

Završio sam školu fitoaromaterapije u Učilištu Galbanum kod dr.sc. Stribora Markovića.

Održao sam više od tri stotine predavanja i radionica iz područja fitoaromaterapije i prirodne kozmetike za farmaceute, ali i širu javnost. U 2021. pokrenuo sam online tečajeve iz područja fitoterapije i prirodne kozmetike s aromaterapijom.

Knjiga Prirodna kozmetika objavljena je 2018. godine, dosad su rasprodana dva izdanja, te je prevedena na engleski i slovenski jezik. Treće, izdanje, s potpuno novih stotinjak recepata i nizom novih sastojaka izašlo je iz tiska 2023. godine.

Namijenjena je početnicima, ali i onima kojima nedostaju temelji izrade kozmetike. Da bi ju se razumjelo nije potrebno predznanje i korak po korak uči kako izrađivati kozmetiku kod kuće. Sastoji se od tri dijela.

Prvi opisuje potrebnu opremu i sastojke, drugi govori o temeljnim vrstama pripravaka, a treći donosi recepture i terapije kod različitih tipova i stanja kože, ali i nekih kožnih tegoba. Praćena je nizom fotografija koji olakšavaju učenje, a koje je za sva tri izdanja snimio Goran Matošević.

Prirodna kozmetika

Dnevnik izrade i recepti

Knjige Prirodna kozmetika prati i mali priručnik Prirodna kozmetika – Dnevnik izrade, koji u crno-bijeloj varijanti donosi temeljne recepture i 120 stranica namijenjenih za vlastite formulacije.

Prijavi se na newsletter

Item added to cart.
0 items - 0,00  (0,00 kn)