Soba 909

11,81  (89,00 kn)

Drugi roman autora Frane Herende.

Suvremeni roman koji u prvom licu progovara o anti-junaku iz korporativnog svijeta u nevjerojatnoj vezi sa nepoznatom djevojkom.

Roman koji govori o otuđenosti i povratku sebi, često vrlo eksplicitnim jezikom, ogoljujući kako tijela glavnih likova, tako i korporativni svijet.

Pročitajte prve stranice - Soba 909

SKU: PROF Kategorija:

Opis

“Soba 909 impresivan je roman velikog domaćeg talenta. Ovaj me roman podsjetio na moja davna iskustva s francuskim piscima poput Houellebecqua i Fredrica Beigbedera. S njima dvojicom dijeli pogled na život te duševnu bol koja proizlazi iz praznine uznapredovalog kapitalizma.” – Branko Matijašević, Večernji.hr

“Frane piše provokativno i na neki način ruši tabue iznoseći ono što vjerojatno mnogi misle o visokom i srednjem menadžmentu, o prodaji i  o marketingu.” – Alis Marić, Čitaj knjigu.

“Provokativan je to roman koji ruši tabue i razotkriva naličje velikih korporacija koje se bave prodajom i menadžmentom.” – Jagna Pogačnik, magazin.hrt.hr.

“Idemo ravno u glavu: Frane Herenda posjeduje izniman talent za pisanje. To je već pokazao povijesnim romanom o opsadi Zadra „1202“, a sada nam nudi nešto sasvim drugačije. Skok iz Srednjeg vijeka u naše kapitalističko doba izveden je vještinom pravoga znalca. ” – Žena.hr

“Izvrstan opis korporacije bez duše, začinjen provokativnom seksualnom avanturom.” – tportal.hr

“Autor je izravan, sve je crno – bijelo, nema uljepšavanja. Izrazi su pomalo vulgarni, što se nekima možda neće svidjeti, pa upozoravam na vrijeme. Ali sve u svemu, meni to ne umanjuje doživljaj knjige. Zanimljiva je, neobična, drugačija. Frane nas uči kako ponekad treba stati na balun i zauzeti se za sebe. Treba prekinuti sve spone sa trulim svijetom i podignute glave, hrabro koračati putevima prema boljem životu, prema svjetlijoj budućnosti. Možda nam svima treba ta soba 909 da shvatimo tko smo zapravo i što želimo od sebe i života.” – Veličanstvena.knjiga

“Nepoznato nas plaši i zato unatoč nezadovoljstvu, bilo to na privatnom ili poslovnom planu, ostajemo u okvirima poznatog. Ovo je priča upravo o tim okvirima koje si čovjek sam nameće.” – Bibliomanija.com

Radnja romana:

Mladi menadžer zaposlen u marketinškom odjelu velike tvrtke već duže je vrijeme razočaran smjerom vlastitog života. Premda voli svoj posao, svakodnevica mu se svela na manevriranje pisanim i nepisanim pravilima korporacije za koju radi. Besmislenost posla i sve snažnija tjeskoba koju osjeća ipak nisu dovoljne da ga potaknu na životnu promjenu.

No iz kolotečine izbaci ga avantura s nepoznatom djevojkom, avantura koja se odvija po pravilima koja su njemu nepoznata.

Razgovori s autorom: Slobodna Dalmacija, Naturala.hr, amazonke.com.

Možda će vam se također svidjeti…

Prijavi se na newsletter

Soba 909
Soba 909
11,81  (89,00 kn)